För mer information

Intresseanmälan


Fryksdalsbacken 42

  • 562-3895 kvm
Optimalt disponerat höglager om totalt 3 895 kvm med god logistik i Larsboda, Farsta Strand . Dessa flexibla lager- och logistiklokaler består av totalt 4 457 kvm, fördelat på ytor för höglager om ca 3000 kvm med takhöjd upp till 5,5 m och låglager/verkstad om ca 900 kvmsamt med portar mot en stor gårdsplan med fina rangerytor och uppställningsyta. Möjlighet finns att tillskapa ytterligare lastportar mot gårdsplanen.

Utöver lager finns ytor lämpade för kontor, motionsrum, omklädningsrum m.m om ca 562 kvm.

Lokalerna kan anpassas utifrån hyresgästens önskemål och här finns mycket goda förutsättningar för flera olika verksamhetstyper inom exempelvis lager, logistik och produktion. I byggnaden finns bl.a. central tryckluft samt en luftfuktningsanläggning. Fiber finns indraget i fastigheten via Stokab och hyresgästerna kan därmed fritt välja Internetleverantör.

Fastigheten har ett mycket bra logistikläge invid såväl Nynäsvägen (Väg 73) och Magelungsvägen (väg 271) och den ligger precis invid det planerade "Larsboda Livsmedelscentrum" dit företagen från slakthusområdet är tänkta att omlokaliseras.

Byggnaden är i souterräng med vidbyggd kontorsdel och ytorna fördelas över 3 våningsplan.

Planlösning

Plan 1 (BV)
Höglagerdelen om ca 3 000 kvm är en öppen yta med pelarkonstruktion och takhöjd mellan 5,1 - 5,5 m. Längs långsidan, mot gårdsplanen, finns två entresolplan om 124 resp. 158 kvm, samt kontorsrum och våtrumsgrupp därunder. Den enklare utbyggnad/barack från lagerdelen mot uppställningsytan som syns på bilderna kommer att rivas och är därför inte inkluderad på planritningen.

Invid höglagret finns låglager och verkstad om ca 900 kvm fördelat på två öppna ytor med takhöjd mellan 2,3 - 2,6 m och lastport mot gårdsplanen. Mellan höglager och plocklager finns hiss och trapphus som leder till kontorsdel på plan 2.

Plan 2
Rumsindelad yta om totalt ca 562 kvm med kontor, pentry, omklädningsrum med wc/dusch/bastu och motionsrum. Trapphus och hiss leder vidare till plan 3.

Fastigheten

Kommun Stockholm
Ort Farsta
Område Farsta
Gatuadress Fryksdalsbacken 42
Kommunikationer Bil: Det är mycket smidigt att ta sig till och från fastigheten då den ligger i nära anslutning till bl.a. Nynäsvägen (väg 73) och Magelungsvägen (väg 271). Kommunikationsplattformen kommer på sikt att förbättras ytterligare, då Stockholms stad har långtgående planer på att förbättra tillgängligheten genom att skapa nya tillfartsvägar från Nynäsvägen och Farsta Centrum i samband med den planerade etableringen av Larsboda livsmedelscentrum intill fastigheten.

Buss: Precis intill fastigheten finns hållplats för linje 830 som går med täta avgångar mellan Farsta Centrum och Handenterminalen. I närheten finns även hållplats för linje 184, mellan Farsta Centrum och Larsboda.

Pendeltåg: Station Farsta Strand ligger endast cirka 300 meters gångväg från fastigheten.

Tunnelbana: Station Farsta Strand ligger endast cirka 400 meters gångväg från fastigheten.
Parkering Den stora och inhägnade gårdsplanen om ca 8 000 kvm erbjuder en väl tilltagen uppställningsyta och goda parkeringsmöjligheter. Dessutom är det även fri parkering på gatorna runt fastigheten.
Service I Larsboda företagsområde finns i dagsläget tre lunchrestauranger, med god variation i sitt utbud. På sikt kommer troligtvis fler restauranger öppna, i samband med etableringen av det planerade Larsboda livsmedelscentrum intill fastigheten.

Farsta Centrum, som ligger endast några minuters bilväg bort, är ett väletablerad köpcentrum, med över 150 butiker och restauranger som erbjuder all tänkbar service.
Omgivning Larsboda i Farsta är ett utpräglat företags- och industriområde som ligger mycket strategiskt placerat ur logistisk synvinkel, genom sitt läge mellan de stora trafiklederna Nynäsvägen och Magelungsvägen. Larsboda ligger även mellan Farsta Centrum och Trångsund, samt mellan sjöarna Drevviken och Magelungen.

I området, precis intill fastigheten, planerar Stockholms stad för fullt för det nya Larsboda livsmedelscentrum, som väntas innebära en flytt av företagen i livsmedelsindustrin från Slakthusområdet i Johanneshov till Larsboda. Närmast förväntas ett genomförandebeslut i fastighetsnämnden hösten 2016, som är tänkt följas av ett genomförandebeslut i kommunfullmäktige runt årsskiftet 2016/2017.

Projektet kommer att påverka framtiden för Farstas näringsliv och de nya företagen kommer att attrahera ytterligare företag och branscher att etablera sig i området. Långsiktiga trafik- och logistiklösningar till och från området kommer att skapas, med bl.a. ny väg från befintlig avfart i Farsta, samt ny anslutningsväg från Nynäsvägen.
Vägbeskrivning Från Stockholm följer man Nynäsvägen (väg 73) till avfart Larsboda och följer Ågesta Broväg söderut till första rondellen, där man tar av till Mårbackagatan som man följer cirka 700 meter till Fryksdalsbacken.

Kommer man söderifrån tar man av från Nynäsvägen till Magelungssvägen (väg 271) vid avfarten märkt Älvsjö/Farsta. Efter några hundra meter, vid trafikplats Trångsund, tar man av vid avfart märkt Sköndal/Stortorp till Perstorpsvägen (väg 607) som efter ytterligare ett hundratal meter leder till Fryksdalsbacken.

Från fastigheten leder en cirka 300 meter lång gångväg till pendeltågsstationen Farsta Strand. Efter ytterligare ett hundratal meter ligger även tunnelbanestationen med samma namn.

Från Farsta Centrum går bl.a. busslinje 830, som har hållplats precis intill fastigheten.

För mer information

Intresseanmälan