För mer information

Intresseanmälan


Kornhamnstorg 4

  • 1608 kvm
Unikt läge att hyra en egen kontorsfastighet om 1600 kvm, ståndsmässiga "Schinkelska huset" på Kornhamnstorg, med övernattningslägenheter Denna anrika och eleganta fastighet om totalt ca 1600 kvm med optimalt läge på Kornhamnstorg uthyres i sin helhet till en hyresgäst med höga krav och som vill ha representativa och exklusiva lokaler.

Fastigheten, som även benämns Schinkelska huset, ligger som ett landmärke i hörnet av Kornhamnstorg/Lilla Nygatan i Gamla stan med utsikt och skyltläge mot Riddarfjärden och Slussen.

Lokalerna är i mycket gott skick och med genomgående moderna anpassningar för det välkända bankföretag som varit hyresgäster i huset, där exempelvis brand- och skalskydd är av högsta klass.

En mängd vackra inredningsdetaljer från 1700/1800-talen, i form av bl.a. stuckaturer, valv, spegeldörrar och dörröverstycken finns bevarade i lokalerna i detta anrika hus, som ursprungligen byggdes 1750.

Lokalerna lämpar sig mycket väl för olika typer av företag som sätter värde på att profilera sig genom att vara verksamma i en unik miljö. Lokalerna kan anpassas avseende ytskikt och inredning, samt i viss mån planlösning, för att passa en ny hyresgästs önskemål om toppmoderna, yteffektiva och representativa lokaler.

Planlösning

Lokalerna upptar hela fastigheten och fördelar sig över sammanlagt sex våningsplan, som förbinds med varandra genom ett praktfullt trapphus samt en modern hiss.

Fyra av våningsplanen (entréplan och plan 1-3 om vardera ca 294 kvm), består av kontorsytor med kontors- och mötesrum i olika storlekar, Varje våningsplan har även pentry och pausytor, förrådsrum och WC. Entréplanet, som tidigare nyttjats som butiksdel, ligger en halvtrappa upp från gatunivå, och har en pampig entré vilket ger utmärkta förutsättningar för exempelvis en elegant reception.

Plan 4 utgörs i huvudsak av två stycken magnifika och moderna övernattningslägenheter om vardera 3 rum och kök, samt ett separat övernattningsrum och även ett omklädningsrum,

I källarvåningen finns bl.a. ett stort mötesrum, flera förrådsrum, minigym, omklädningsrum, WC samt pentry. Ett av förråden utgörs av Handelsbankens gamla kassavalv från tiden då de bedrev bankverksamhet här (1871-1915).

Fastigheten

Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Gamla Stan
Gatuadress Kornhamnstorg 4
Kommunikationer Kommunikationsplattformen är mycket god då Gamla stan ligger som ett nav, bokstavligen mitt i Stockholm.

Bil: Man tar sig enkelt till Gamla stan från såväl Norrmalm som Södermalm via Munkbroleden som löper strax intill fastigheten.

T-bana: Ingången till Gamla stans tunnelbanestation ligger endast 175 meter från fastigheten. Till Slussens t-banestation (med bussar till Nacka & Värmdö) är det endast drygt 300 meters gångväg.

Buss: Ett flertal busslinjer trafikerar dagligen Gamla stan, som har ett flertal hållplatser på bekvämt avstånd från fastigheten:

- Hållplats Kornhamnstorg ligger endast 50 meter från fastigheten, och trafikeras av linje 53 (Karolinska institutet - Odenplan - Centralen - Slussen - Henriksdalsberget),

- Hållplats Mälartorget, 150 meter från fastigheten, trafikeras av stombusslinje 3 (Karolinska sjukhuset - S:t Eriksplan - Fridhemsplan - Tegelbacken - Slussen - Skanstull - Södersjukhuset).

- Hållplats Slottsbacken, drygt 500 meter från fastigheten, trafikeras av stombusslinje 2 (Sofia - Slussen - Norrmalmstorg - Stureplan - Odenplan - Norrtull), och linjerna 55, 57 och 76, samt nattbussarna 96, 191, 192, 193, 194 och 195.

Cykel: De båda breda cykelbanorna vid Munkbroleden och Skeppsbron ligger bara några tramptag från fastigheten, vilket ger utmärkta förutsättningar för cykelpendlare.

Båt: Förutom Djurgårdsfärjorna som går från Skeppsbron så anlöper även SL:s pendlarfärjor mellan Klara Mälarstrand, Kungsholmstorg, Söder Mälarstarnd intilliggande Riddarholmen.
Parkering Det går utmärkt att ta bilen till Gamla stan, då parkering finns på intilliggande gator, samt de större parkeringsplatserna på Mälartorget, Riddarholmen och Skeppsbrokajen, samt i p-huset på Slottsbacken.
Service I Gamla stan finns det mycket gott om restauranger och kaféer att välja på, med ett brett utbud för alla smaker och stilar. Allt från hämtluncher från foodtrucks på Kornhamnstorg utanför fastigheten, till affärsluncher hos de välrenommerade krögarna i de intilliggande kvarteren.

Hela Gamla stan är försedd med gott om butiker som erbjuder ett brett serviceutbud, utöver Västerlånggatans traditionella souvenirbutiker. Vid Kornhamnstorg finns t.ex. Post, Pressbyrå, optiker, cykelbutik/verkstad, optiker, frisör, bank, skoaffär, och två mataffärer (Munkbrohallen och Coop Nära) inom 150 meter från fastigheten.

I Gamla stan finns även ett flertal hotell, konferensanläggningar och festvåningar, som alla erbjuder sina tjänster till företag med kunder och långväga besökare.
Omgivning Kornhamnstorg är en välkänd plats i de södra delarna av Gama stan, intill Munkbroleden och med vy över Mölarens utlopp vid Slussen. Torget ligger i Gamla stans "moderna" delar, med raka gator och kvarter som drogs upp efter en omfattande brand i början av 1600-talet.

Fastigheten ligger som ett landmärke på Kornhamnstorg och har i sin närmiljö en mycket väl avvägd mix av företag och bostäder. I kvarteren varvas boende med restauranger och kontor med verksamheter i form av exempelvis advokatbyråer, organisationskonsulter, reklam & PR, arkitekter m.m.
Allmänt En mängd vackra inredningsdetaljer från 1700/1800-talen, i form av bl.a. stuckaturer och dörröverstycken, finns bevarade i lokalerna i detta anrika hus, som byggdes 1750 med grosshandlaren och spinnhusdirektören Jacob Buckau som byggherre.

Huset byggdes dock om under 1855-65 efter ritningar av arkitekt Johan Fredrik Åbom, som även ritat Berns salonger i Berzelii park. Byggherre var då husets nye ägare Carl David Fredrik Bernhard von Schinkel, och byggnaden brukar än i dag därför även kallas Schinkelska huset.

Handelsbanken startade sin verksamhet i huset 1871 och bedrev verksamhet här fram till 1915, och i källaren finns kassavalvet från banktiden kvar, vilket tillverkats av de engelska lås- och kassaskåpsexperterna Chubb's.
Vägbeskrivning Med bil tar man sig enkelt till fastigheten via Munkbroleden, varifrån man svänger in på Munkbrogatan som leder fram till Kornhamnstorg, där fastigheten är belägen vid korsningen till Lilla Nygatan.

För mer information

Intresseanmälan