För mer information

Intresseanmälan


Österlånggatan 5

  • 70 kvm
Kontor med möjlighet till övernattning i ostört läge på Österlånggatan i Gamla stan nära Stockholms slott. Yteffektiv och trivsam kontorslokal med övernattningsmöjligeter. Lokalen är belägen på vån 3 i ett hus från tidigt 1700-tal på Österlånggatan 5 i Gamla Stans unika atmosfär.

Hyra: 40 000 kr/månad exkl moms.

Lokalen är i gott skick och kan lätt delas in i en kontorsdel och en privat bostadsdel.

Ytorna disponeras över en halll med wc och dusch. Till höger kommer man in i ett generöst rum som kan möbleras för mötesplats och arbetsplatser. Till vänster från hallen finns ett sovrum/kontorsrum med ett rymligt kök innanför.

Fastigheten

Kommun Stockholm
Ort Stockholm
Område Gamla Stan
Gatuadress Österlånggatan 5
Kommunikationer Kommunikationsplattformen är mycket god då Gamla stan ligger som ett nav, bokstavligen mitt i Stockholm.

Bil: Man tar sig enkelt till Gamla stan från såväl Norrmalm som Södermalm via Munkbroleden, samt till Norrmalm via Skeppsbron som löper strax intill fastigheten.

T-bana: Såväl Gamla stans, som Kungsträdgårdens tunnelbanestationer ligger inom promenadavstånd från fastigheten. Till Slussens t-banestation (med bussar till Nacka & Värmdö) är det endast drygt 600 meters gångväg.

Buss: Ett flertal busslinjer trafikerar dagligen Gamla stan, som har ett flertal hållplatser på bekvämt avstånd från fastigheten. Hållplats Slottsbacken ligger endast ca 80 meter från fastigheten och trafikeras av stombusslinje 2 (Sofia - Slussen - Norrmalmstorg - Stureplan - Odenplan - Norrtull), och linjerna 55, 57 och 76, samt nattbussarna 96, 191, 192, 193, 194 och 195.

Vid Munkbroleden ligger även hållplatserna Mälartorget och Kornhamnstorg som trafikeras av stombusslinje 3 (Karolinska sjukhuset - S:t Eriksplan - Fridhemsplan - Tegelbacken - Slussen - Skanstull - Södersjukhuset), samt linje 53 (Karolinska institutet - Odenplan - Centralen - Slussen - Henriksdalsberget),

Cykel: De båda breda cykelbanorna vid Munkbroleden och Skeppsbron ligger bara några tramptag från fastigheten, vilket ger utmärkta förutsättningar för cykelpendlare.

Båt: Förutom Djurgårdsfärjorna som går från Skeppsbron så anlöper även SL:s pendlarfärjor mellan Klara Mälarstrand, Kungsholmstorg, Söder Mälarstarnd intilliggande Riddarholmen.
Parkering Det går utmärkt att ta bilen till Gamla stan, då parkering finns på de större parkeringsplatserna på Mälartorget, Riddarholmen och Skeppsbrokajen, samt i p-huset på Slottsbacken alldeles nära fastigheten, där det även finns laddstationer för elbilar samt cykelgarage.
Service I Gamla stan finns det mycket gott om restauranger och kaféer att välja på, med ett brett utbud för alla smaker och stilar. Allt från hämtluncher från foodtrucks till affärsluncher hos de välrenommerade krögarna i de intilliggande kvarteren.

Hela Gamla stan har gott om butiker som erbjuder ett brett serviceutbud, utöver Västerlånggatans traditionella souvenirbutiker. Vid Kornhamnstorg finns t.ex. Post, Pressbyrå, optiker, cykelbutik/verkstad, optiker, frisör, bank, skoaffär, och två mataffärer (Munkbrohallen och Coop Nära).

I Gamla stan finns även ett flertal hotell, konferensanläggningar och festvåningar, som alla erbjuder sina tjänster till företag med kunder och långväga besökare.
Omgivning Österlånggatan är en av Gamla stans huvudgator och löper mellan Järntorget i söder och Slottsbacken i norr, precis intill fastigheten. Österlånggatan är ett populärt promenadstråk, men med ett lugnare tempo och "genuinare" känsla än dess systergata Västerlånggatan, och trafikeras därför frekvent av såväl turister som av Stockholmarna själva.

I kvarteren varvas boende med kontor, restauranger, kaféer och butiker med en mängd olika inriktningar. Mysighetafaktorn i dessa delar av Gamla stan är skyhög och de som inte någon gång drömt om att en dag antingen få bo eller arbeta här torde vara lätträknade.
Allmänt Säkra uppgifter om när huset är uppfört saknas, men att döma av de ankarslutar som syns på fasaderna på såväl gårdshuset som mot Österlånggatan så är dessa utförda i den stil som användes mellan ca 1690 och 1750.
Vägbeskrivning Med bil tar man sig till fastigheten via Skeppsbron, varifrån man svänger in på Brunnsgränd som leder fram till Österlånggatan, där fastigheten är belägen nära intill Slottsbacken.

För mer information

Intresseanmälan