Personalansvarig

Nordic PM söker en Personalansvarig som kan utveckla vår personalavdelning från grunden och säkerställa att vi förblir en attraktiv arbetsgivare i takt med att företaget växer. 

I denna roll får du vara både strategisk och operativ med ansvar för alla delar av personal-området i ett företag med korta beslutsvägar och medarbetare med stor drivkraft. 

Arbetsuppgifter 

Du kommer ha en bred roll med ansvar för hela personalfunktionen hos Nordic PM, från att konkret hantera löner till strategiskt arbete med företagskultur och att utveckla processer inom personalområdet. Rollen är ny på Nordic PM och inledningsvis är du ensam inom området. Du har ett nära samarbete med avdelningschefer tillika ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. Du behöver vara specialist inom ditt område samt ha drivkraft och förmåga att successivt utveckla personalområdet, med företagskultur, personaladministration, internkommunikation och mycket mer, från grunden. Rollen omfattar en mängd olika strategiska samt operativa arbetsuppgifter såsom: 

 • All löneadministration såsom löneregistrering, uppbördsdeklaration m.m. 
 • Kvalitetssäkra och ansvara för introduktion av nya medarbetare, medarbetarsamtalsprocessen samt kompentensutveckling 
 • Leda företagets Kvalitets- och miljöarbete 
 • Anställningsavtal 
 • Förhandlingar 
 • Utveckla, implementera och upprätthålla företagets medarbetarhandbok med exempelvis rutiner, policys och arbetssätt 
 • Kompetensutveckling 
 • Stötta chefer i personalfrågor, arbetsrätt m.m. 
 • Hantera speciellt komplicerade personalärenden och agera proaktivt i syfte att stärka chefernas förmåga att utveckla och stödja sin personal. 
 • Ansvara för rekryteringsprocesser, anställningsavtal och uppsägningar 
 • Övrig personaladministration såsom kollektivavtal, pensioner, rehabilitering, ledighet/frånvaro, förmåner mm. 

Dina kvalifikationer 

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, erfarenhet av lönearbete, processer och chefsstöd samt kunskap inom arbetsrätt och lagar/regler inom personalområdet. Det är viktigt att du är bekväm med att initiera och driva igenom projekt inom ditt ansvarsområde. 

Du behöver även kunna uttrycka dig väl i skrift på såväl svenska som engelska. 

Dina personliga egenskaper 

Som person är du noggrann, driven och prestigelös. 

Du är handlingskraftig och van vid ett självständigt arbetssätt där du själv tar ansvar för ditt arbetsområde. Arbetsuppgifterna är många och olika och det måste vara lika självklart för dig att hantera löner som att arbeta strategiskt med personalfrågor. 

Det är viktigt att du är utåtriktad och lyhörd med en god förmåga att skapa förtroende för att kunna vara ett bra stöd till såväl chefer som medarbetare. Du värdesätter en god stämning på arbetsplatsen och sprider en bra energi. 

Vi tror vidare att du är en nyfiken, flexibel och engagerad person som trivs i en entreprenörsdriven miljö där förändringar kan ske snabbt. 

Ansökan: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Nordic PM tillämpar provanställning om sex månader. 

Placeringsort: Stockholm (Nacka) 

Sista ansökningsdag 1 februari 2019. 

Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med att höra av dig! 

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobb@nordicpm.se. Skriv ”Personalansvarig” i ämnesraden.